Zajlik a munkaerőpiaci alkalmazóképesség fejlesztése az ipari gép, berendezés, eszköz javítása ágazathoz kapcsolódó pályázat

A Dorogi Ipartestület, és konzorciumi tagként a Magyar Iparszövetség (OKISZ), az ipari eszközök javítása ágazatban megvizsgálja az ágazatban működő munkaadók jelenlegi munkaerőpiaci helyzetét, a feltárt kihívásokra pedig egy pilot projekt keretében megoldást nyújt a bevont célcsoport számára.

A projekt 2020. április 1-jén vette kezdetét.

A fejlesztési program a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretei között (GINOP) valósul meg konzorciumi formában.

Az ágazatban jelentős technológiai fejlődés ment végbe az utóbbi években-évtizedekben, a munka jövője témában beadásra került pályázat egyik célja, hogy meghatározza, az iparág „hogyan tovább”-ját, mely területek felé érdemes elmozdulni, hol vannak kihívások, és mik azok a területek, melyek az új technológiák miatt már nem fejleszthetők, fejlesztendők tovább.

A külföldi jó példákat is alapul véve, a 21. századi technológiák bemutatása, bevezetésének támogatása a legfőbb célja jelen projektnek.

A projekt második felében várhatóan a kidolgozott tanulmány eredményeként, abban javasolt, bevezethető munkafolyamatok megismertetése, népszerűsítése valósul meg, valamint képzések révén segítik a Kedvezményezettek a munkáltatók számára a technológiák elsajátítását.

A hónapban elkészült a 100. mélyinterjú is, így a projekt a tanulmány elkészítésével fog folytatódni. A tanulmány célja, hogy rávilágítson az ágazat jelenlegi helyzetére, kérdéseire, nehézségeire, ezáltal elősegítve az ágazat változását. A mélyinterjúk során számos megoldási javaslat született, az alanyok az ország számos pontjáról segítették a mélyinterjúk elkészítését.

A továbbiakban várhatóan a képzések és a rendezvények kerülnek megvalósításra. Az érdeklődőket, becsatlakozni vágyókat az alábbi elérhetőségeken szívesen várjuk!

Bővebb információ a GINOP-5.3.5-18-2018-00071 azonosítószámú projektről: nagy.ilona@okisz.hu vagy 06-20-851-5750